Skip to content

Jouw zakelijke en privé nummer op één mobiele telefoon

Loop jij ook altijd rond met twee telefoons? Eentje voor je privézaken en de ander  werkgerelateerd. Welnu, dat je hier twee nummers voor hebt is meer dan logisch, want  werk en privé gescheiden houden is wel zo gezond – dat vinden wij bij Green XS ook.  Maar dat je hier ook twee telefoons voor nodig hebt, dát is dus niet meer logisch! Het is  namelijk mogelijk om twee simkaarten en dus twee nummers aan slechts één telefoon  te koppelen. Hoe dit werkt en wat je hiervoor moet doen? We leggen het je uit!

Een mooie nieuwe ontwikkeling: eSIM 

Laten we even bij het begin beginnen, namelijk bij een nieuwe ontwikkeling in  telefoonland: een digitale simkaart, genaamd eSIM. Deze eSIM werkt hetzelfde als de  traditionele simkaart, behalve dan dat dit geen plastic kaartje is, maar dat hij  ingebouwd zit in een toestel. Het grote voordeel is dat je direct online een abonnement  koppelt aan je telefoon. Dat doe je simpelweg door een QR code te scannen, en je  abonnement is weldra actief. Het plastic simkaartje dat je nog ouderwets een paar  dagen nadat je een nieuw abonnement hebt afgesloten, via de post toegestuurd krijgt – dié is straks verleden tijd. 

Ben jij ook een early adopter? 

De eSIM is relatief nieuw en daardoor ondersteunen nog niet alle providers deze  digitale simkaart. De fysieke simkaart kan dus nog niet helemaal afgeschreven worden  en telefoons hebben daarom ook nog ruimte voor een fysieke simkaart. Maar snel zal  dit allemaal verleden tijd zijn. Voor n u is de eSIM er dus voor de early adopters onder  ons. En eerlijk, wij schrijven toekomst, toch? 

Jouw winst: de dual sim-telefoon 

Omdat er dus ruimte is voor én een digitale én een fysieke simkaart, kan je deze  telefoons als dual sim-telefoons gebruiken. Je koppelt je privénummer bijvoorbeeld aan  je fysieke simkaart en je zakelijke nummer aan de eSim (of andersom natuurlijk), en je  hebt nog maar één telefoon nodig! Benieuwd welke telefoons al te gebruiken zijn als  dual sim-telefoon? Bekijk het overzicht hier: Deze telefoons ondersteunen de eSIM. 

GreenXS helpt je met overstappen 

Doordat ‘onze’ providers T-mobile en Vodafone de eSIM al aanbieden, kunnen wij  onze klanten helpen met het instellen van twee nummers op één telefoon. Dus, sluit jij  je bij ons aan als early adopter en kies jij voor één telefoon voor zakelijk én privé met  de eSIM? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!