Skip to content

Minder energie = goed voor de portemonnee!

April 2022

Mensen hebben anno 2022 een bijna onverzadigbare honger naar het versturen van aldoor meer data. Dagelijks ben ik met mijn team van Green XS hiermee bezig. Daardoor vallen logischerwijs ook nieuwsberichten in deze categorie mij vaker op. Enkele weken gelezen zag ik een bericht in het AD dat een Eindhovens bedrijf – Effect Photonics – een team van 20 ingenieurs uit Amerika had ‘gekocht’. De reden: een flinke troef in handen waarmee ze nu iets kunnen wat hun concurrent niet meer kan: Ze maken hele snelle elektronische chips die optische signalen verwerken.

Hoe dat precies werkt en waarom dat belangrijk is, daarmee zal ik jullie in deze BLOG niet lastig vallen. Het is lastige materie en een heel technisch verhaal voor een buitenstaander van onze business. Eén korte toelichting: het is een soort morsecode met licht. Die chips zetten namelijk elektronische signalen om in lichtsignalen. Dat is handig omdat je met lichtdeeltjes (fotonen) veel meer data kunt versturen dan met elektronen en daarvoor veel minder energie nodig hebt.

Besparen op je kosten: wie wil dat niet?

En minder energie: dat is nu net even iets wat we goed kunnen gebruiken in deze tijd! De prijzen rijzen de pan uit en dat is voor niemand leuk. Daarom ben ik zo blij met ons werk. Want wat dit Eindhovense bedrijf nu gaat doen is enerzijds investeren om daarna kosten te besparen. Voor de langere termijn een uitstekende investering. Dat doen wij dagelijks voor onze klanten ook. Het team van Green XS vind het heerlijk om in de papieren te duiken en kijken waar mogelijkheden liggen. En besparen: wie wil dat niet?

Kun je je de dankbaarheid voorstellen van een gewaardeerde relatie als je letterlijk euro’s kan besparen aan het eind van de maand? Het is pas eind april en veel te vroeg om te zeggen: de zomer komt eraan. De reden dat ik hieraan denk is overigens de naderende meivakantie. Hoe lekker zou het zijn als je al voor de zomer je contracten hebt laten analyseren?

Net als met energie verspilling, zeker met de stijgende tarieven, is het zonde om teveel te betalen. Alles wordt al duurder dus dan is het des te meer reden om eens te kijken waar je kan besparen.

Kortom: even bellen? 😊

Groeten,

Martijn van Dijk

Eigenaar Green XS

Telefonisch bereikbaar via 06-86838003