Skip to content

Vast mobiel integratie (VaMo bellen): De smartphone als telefooncentrale

Of je nu vanaf een vast toestel of met je smartphone belt, je wilt de beschikking hebben over alle faciliteiten die de telecommunicatie van je bedrijf biedt. Logisch, want ondernemers en medewerkers werken steeds meer locatie-onafhankelijk en moeten steeds beter bereikbaar zijn. Gelukkig zorgt vast mobiel integratie (kortweg VaMo bellen) van Green XS dat dit ook werkelijk kan!

Vast mobiel integratie laat de laatste verschillen tussen vaste en mobiele telefonie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met je smartphone beschik je over alle mogelijkheden die de vaste centrale van jouw bedrijf ook biedt. Met je mobiele telefoon bel je uit met het bedrijfsnummer, kan je eenvoudig doorverbinden, heb je de mogelijkheid van teleconferentie, schakel je door naar een collega als je niet bereikbaar bent en nog veel meer.

Koppeling VoIP en smartphone

Vast mobiel integratie is de koppeling die gelegd wordt tussen de VoIP-centrale van het bedrijf en de smartphone. Die integratie kan op twee verschillende manieren tot stand worden gebracht.

Netwerkintegratie

De eerste methode gaat er vanuit dat zowel het bedrijf voor de vaste telefonie als de medewerkers voor mobiele telefonie gebruik maken van dezelfde provider. De SIM-kaart in de smartphone maakt dan direct verbinding met het GSM-netwerk met de telefooncentrale van jouw bedrijf. Zo kan je vervolgens gebruik maken van alle functionaliteiten van de centrale.

VaMo-app

Gebruik je voor vaste telefonie een andere aanbieder dan voor de smartphone, dan wordt de integratie tot stand gebracht via een app op de mobiele telefoon.

Een voorbeeld. De telefooncentrale van het bedrijf draait via 3CX in de cloud. De medewerker heeft een mobiel telefonieabonnement van KPN. Normaal gesproken kan hij dan op zijn smartphone geen gebruik maken van de faciliteiten van de telefooncentrale van het bedrijf. De VaMo-app maakt dit wel mogelijk. Via die app kan hij zakelijke relaties bellen onder het nummer van het bedrijf. En hij kan doorverbinden, doorschakelen, en alle andere mogelijkheden die VaMo bellen biedt.

Prettige bijkomstigheid: de medewerker kan zijn mobiele telefonie gewoon blijven gebruiken voor privégesprekken. Uiteraard gebruikt hij dan niet de app, maar belt hij via de SIM-kaart in het toestel. Een perfecte combinatie, dus!

Altijd maatwerk

Vast mobiel integratie is voor elk bedrijf maatwerk. Welke abonnementen zijn er afgesloten? Welke medewerker heeft een contract met welke provider? Wat zijn de eisen en wensen van het bedrijf? Hoe ver moet vast mobiel integratie worden doorgevoerd?

Green XS dé specialist

De medewerkers van Green XS kunnen jou uitstekend antwoord geven op deze vragen. Green XS is dé specialist op het gebied van telecommunicatie en dataverkeer. Dat kunnen wij zeggen omdat wij een van de weinige, zo niet het enige bedrijf in Nederland zijn dat zich exclusief met dit vakgebied bezighoudt.

Onafhankelijk

Green XS werkt onafhankelijk van welke provider dan ook. Dat stelt ons in de gelegenheid om elke klant de beste oplossing te bieden. Dat bedrijf profiteert van de financiële voordelen van onze grootschalige inkoop bij alle providers.

Professioneel communiceren

Wil je meer weten over vast mobiel integratie? Wil je jouw medewerkers en collega’s zowel op kantoor als on the road professioneel laten communiceren met de zakelijke relaties? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Of laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op.


Ja, Ik wil weten wat vast mobiel integratie voor mijn bedrijf betekent. Neem contact met mij op!