Skip to content

‘Wees gerust: je hoeft als ondernemer niet meer muurvast te zitten.’

Soest/Amersfoort, donderdag 4 november 2021

‘We zitten in een economische flow. Iedereen rent en vliegt, komt handen tekort en ook zijn er nog steeds Corona perikelen. De combinatie met grondstoffentekorten maakt het een bijzondere tijd waarin velen lange dagen moete maken om het werk af te krijgen. Kortom, écht een bijzondere tijd waarvan ik nu al benieuwd ben hoe we hier over pakweg 10 jaar op terug kijken.

Het goede nieuws is dat organisaties weer groeien. Tijdens de 1e lockdown, van maart tot juli 2020, leerden we daarin één belangrijke les: flexibel blijven. En dat merk ik nu dagelijks om me heen in de geluiden die ik hoor van ondernemers: flexibiliteit is het toverwoord. Het muurvast zitten in contracten, zoals telefonie, je wagenpark en huur, terwijl je organisatie krimpt, dat willen we niet meer. Flexibiliteit staat op 1 en ook binnen Green XS snappen we dat heel goed. Er is gelukkig veel mogelijk en daarover hebben we al vele gesprekken gevoerd met onze relaties.’

50 dagen tot Kerst…!

Kortom, het einde van het jaar nadert alweer. Dat is traditiegetrouw sowieso een leuke en drukke tijd binnen Green XS. Zoals ik in de vorige alinea vertelde voeren we al vele gesprekken over flexibel inrichten van je telefonie. Ook lopen vele contracten af aan het eind van het jaar en veel ondernemers willen de huidige overeenkomsten laten analyseren: wat valt er voor winst te behalen? Persoonlijk vind ik dat erg leuk, want daar zijn we goed in en het geeft energie om mooie resultaten voor je relaties te behalen. Ook merken we steeds meer aanvragen van het 3CX systeem. De economische groei zorgt voor meer behoefte aan communicatiemiddelen. Zoals in de inleiding aangegeven is het een bijzondere tijd en dan is goed bereikbaar zijn natuurlijk een pré. Je moet communiceren. Met je klanten, leveranciers, medewerkers, en alles daaromheen.

Storingen in het netwerk

Tsja, ook zoiets waar veel vragen over gesteld worden: een storing bij één van de netwerken. Waarschijnlijk heeft iedereen het wel mee gekregen, of juist niet… 😉 Om met de meest lastige maar heldere en eerlijke conclusie te beginnen: als er een storing is bij een netwerk, dan kun je daar eigenlijk op dat moment niets aan doen. Niemand. Wel is het dan fijn om als betrouwbare partner er te zijn voor je klanten. Je kan mensen wel adviseren. Wat doe je dan? Wat zijn alternatieven? Het is denk ik vooral goed om eventjes na te denken, nu het enkele keren gebeurt is, wat je een volgende keer gaat doen als dit zich weer voordoet. Er zijn tegenwoordig heel goed andere initiatieven. Ook daar staan we logischerwijs nu veel relaties in bij.

Green XS ook in de flow

In deze november-BLOG vind ik het toch leuk om te melden dat we met Green XS zelf ook in een mooie flow zitten. Wat je vaak merkt is dat bedrijven het soms nog niet aan durven een overstap te maken. Wat os betreft valt of staat een omzetting met een goede voorbereiding. Als die voorbereiding goed is kan je echt heel prima over. Laatst is er ook een klant overgegaan met circa 100 aansluitingen, én een organisatie waar bereikbaarheid heel belangrijk voor is: Skalar Analytical uit Breda. Uiteindelijk is alles op een vrijdagavond gedaan. Geheel buiten de werktijden om. Zodoende kon iedereen maandagochtend weer letterlijk geruisloos aan de slag. Ja, daar waren we binnen Green XS wel trots op.

En als je dan eenmaal over bent, dan heb je wel de voordelen van de nieuwe mogelijkheden. Geavanceerder, goedkoper en, jawel: flexibeler!

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van telefonie? Ik kom graag met je in gesprek. Bel mij direct op 088 505 56 55 of laat je gegevens hier achter.

Groeten,

Martijn van Dijk – Green XS